DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen

wij zijn drongo.

platform voor meertaligheid

Drongo is hét permanente online platform over taal en meertaligheid. Bij Drongo vind je informatie en netwerken over impact van taal en de toenemende impact van meertaligheid in de samenleving. Daarom richten we ons niet alleen op onderwijs en opvoeding, maar ook op zorg, economie en cultuur. Zo willen wij het bewustzijn over het belang van taal en meertaligheid in de maatschappij vergroten. Meertaligheid wordt steeds gewoner en dat vraagt onze aandacht. Drongo is er voor iedereen: van professionals in de taalsector tot mensen die in hun vrije tijd graag een boek lezen of een taal leren. 

agenda

9
FEB
Wat doet de taalprofessional van morgen?
Online
13
FEB
Meertaligheid in onderwijs en opvoeding
Online
16
MAART
De LIA's 2022
Molenaarsstraat 111 - 46, 9000 Gent
20
APRIL
Exploring the Potential of Language Technology in Creative Writing and Translation
Utrecht University, Drift 21, 3512 BR Utrecht
2
JULI
Inspiratie reis 'Taal Durven en Doen'
Curaçao
 

Nieuwsbrief ontvangen?

artikelen

Oproep inzendingen Essayprijs: hoe maakbaar is taal?
dinsdag 24 januari 2023

In 2023 organiseert Onze Taal de Elise Mathilde Essayprijs. Deze prijs gaat beurtelings naar een essay op historisch, letterkundig of taalkundig gebied.  

Lees meer

Signalement: Excuses in vier talen
woensdag 18 januari 2023

Op 19 december 2022 heeft premier Mark Rutte namens de Nederlandse regering zijn excuses aangeboden voor het slavernijverleden in maar liefst vier verschillende talen: Nederlands, Sranantongo, Papiaments en Engels. Het is belangrijk om de excuses te krijgen in een taal die je nabij is, om ze niet alleen te horen, maar ook te begrijpen en voelen, en de intentie van de spreker beter op waarde te kunnen schatten. Maar wat is nu de link met het slavernijverleden?

Lees meer

Online taalcafé 'Vertel es'
dinsdag 10 januari 2023

Op de website van De Correspondent lezen we dat muziekdocent Els Streefkerk in coronotijd haar eigen online taalcafé Vertel es heeft opgericht voor hoogopgeleide nieuwkomers in Nederland. Elke vrijdagochtend ontmoeten de deelnemers, oorspronkelijk afkomstig van over de hele wereld, elkaar tijdens een zoomsessie waarin zij op een speelse manier worden uitgenodigd om met elkaar in het Nederlands te praten. Fouten mogen gemaakt, persoonlijke verhalen worden gedeeld en connecties worden gelegd. Het belangrijkste doel is dat mensen lol hebben en genieten van de taal waardoor het makkelijker wordt om de taal je eigen te maken.

Lees meer

 

Meer artikelen

 

evenementen

Wat doet de taalprofessional van morgen?

donderdag 9 februari
15:00 - 17:00 uur

Meertaligheid in onderwijs en opvoeding

maandag 13 februari
15:30 - 17:00 uur

De LIA's 2022

donderdag 16 maart
16:00 - 20:00 uur

 

Meer evenementen

 

dossiers

Kinderopvang
en Onderwijs
Beleid
Zorg
 

Meer dossiers

Founders van Drongo

Chats