DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen
maaike-verrips-4_websize-2

Maaike Verrips

Initiatiefnemer en directeur

Ik heb Algemene Taalwetenschap aan de UvA gestudeerd, waar ik mij specialiseerde in de psycholinguïstiek en de sociolinguïstiek. In 1996 promoveerde ik op basis van een onderzoek naar taalontwikkeling bij jonge kinderen. Met mijn bedrijf De Taalstudio sla ik sinds 2003 onvermoeibaar bruggen tussen onderzoek en praktijk, waarbij steeds de maatschappelijke impact van taal centraal staat. Ik zet me in voor de zichtbaarheid van de taalsector en voor een brede erkenning van de meertalige realiteit van de Nederlandse samenleving. Ik initieerde in 2010 het webplatform meertalig.nl, dat inmiddels de Nederlandse branche is van het internationale onderzoeksnetwerk Bilingualism Matters. Sinds 2012 organiseerde ik jaarlijks het DRONGO talenfestival. Een tweedaags evenement waar de taalsector zich in de volle breedte presenteerde. Daaruit is in 2022 het Drongo platform voor meertaligheid voortgekomen.

Martin Voigt

Marketing- en communicatie

Ik heb een creatieve en commerciële achtergrond in de uitgeefsector, zowel nationaal als internationaal, ben gespecialiseerd in marketing- en communicatiestrategie. Aanjager en motivator.

marianne-dijkmans-2-0

Marianne Dijkmans

Congres en events producer

Mijn achtergrond is divers. Opgeleid en gewerkt als theaterregisseur en onderwijskundige. De afgelopen 20 jaar heb ik die skills vooral ingezet als producent van vele bijeenkomsten. De onderwerpen en terreinen waarop ik werk zijn divers maar kunst cultuur en taal komen wel erg vaak terug. Als oprichter en directeur van SPITZ hebben we hiervoor een prachtig speelveld gecreëerd. Heel mooi om betrokken te zijn bij Drongo. Hier zet ik mijn creativiteit en ervaring heel graag voor in.

Jane Sauer

Redacteur

Ik werk o.a. als freelance (content) schrijver, journalist, (eind) redacteur, vertaler en yogadocent. Ik vind het leuk om de wereld te verkennen, geniet van de schoonheid van de natuur, zie graag dieren in hun natuurlijke omgeving en verbind graag met mensen uit verschillende culturen. Als multipotentialite heb ik veel interesses en hou ik ervan om verschillende dingen te doen. Ik richt me op het vergroten van het bewustzijn van mensen, zodat zij de verandering kunnen worden. Bij Drongo is dat het belang van meertaligheid in de maatschappij te vergroten. Door mijn gemengde afkomst, familie en vrienden verspreid over de wereld, interesse in talen en een passie voor reizen, zijn taal en meertaligheid een groot onderdeel van mijn leven. Specialisaties: wildlife conservation, dieren, natuur, duurzaamheid, ecotoerisme, reizen, Azië, cultuur, fotografie, yoga, mindfulness en persoonlijke groei.

jane-sauer-2

Jop Quirindongo

Visual identity specialist

Ik ben gespecialiseerd in het ontwikkelen van visuele merkidentiteiten voor bedrijven en instanties. Dat start meestal met een logo en huisstijl, welke vertaald kunnen worden naar uiteindelijke middelen: website, presentaties, boekjes, branding op kantoor en ga zo maar door. Dit heb ik tevens voor Drongo gedaan.

thumbnail_jopquirindongo-2

Redactieadviesraad

De redactieadviesraad helpt ons de kwaliteit en relevantie van ons aanbod te waarborgen. De raad komt (minimaal) twee keer per jaar bijeen, en geeft ook tussendoor gevraagd en ongevraagd advies over content op onze kanalen, over thema’s, sprekers, invalshoeken en aanpak.

In de redactieadviesraad hebben de volgende personen zitting: Esther van Berkel, Koen Gijzel, Bozena Kopczynska,  Marcel Lemmens, Khalid Mourigh, Moniek Sanders, Soha Shat en Sharon Unsworth.

Founders van Drongo

Chats