DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen

Online taalcafé 'Vertel es'


Marijn Smulders/De Correspondent

Auteur: Redactie Drongo

Datum: dinsdag 10 januari 2023

Dossier(s): Internationalisering
Cultuur

Op de website van De Correspondent lezen we dat muziekdocent Els Streefkerk in coronotijd haar eigen online taalcafé Vertel es heeft opgericht voor hoogopgeleide nieuwkomers in Nederland. Elke vrijdagochtend ontmoeten de deelnemers, oorspronkelijk afkomstig van over de hele wereld, elkaar tijdens een zoomsessie waarin zij op een speelse manier worden uitgenodigd om met elkaar in het Nederlands te praten. Fouten mogen gemaakt, persoonlijke verhalen worden gedeeld en connecties worden gelegd. Het belangrijkste doel is dat mensen lol hebben en genieten van de taal waardoor het makkelijker wordt om de taal je eigen te maken.

Het is dus een heel andere manier om de Nederlandse taal te leren dan het klassikale NT2-onderwijs. Men leert bij Vertel es de Nederlandse taal zich zonder verplichtingen eigen te maken wat leerders heel erg motiveert om nog meer gesprekken in het Nederlands te gaan voeren en hun plek in de Nederlandse maatschappij te vinden.

Nieuwsgierig geworden naar wat Els Streefkerk over haar taalcafé te vertellen heeft? Lees dan hier het volledige artikel.

Founders van Drongo

Chats