DashboardHelpdeskRegistrerenInloggen

Internationale Moedertaaldag

Ik wil mij aanmelden voor deze sessie.

Wanneer

Maandag 21 februari 2022 van 14:00 tot 15:00 uur

Locatie

Online

Spreker(s)

Karoo Beheydt (Onderwijscentrum Brussel)
Ellen-Rose Kambel (Rutu Foundation for Intercultural Multilingual Education)

Omschrijving

In onze superdiverse samenlevingen in Nederland, Vlaanderen, Brussel en Suriname is het belangrijk dat we investeren in het Nederlands als gemeenschappelijke onderwijstaal en dat andere thuistalen van leerlingen mee kunnen worden ingezet om tot leren te komen. Ter gelegenheid van de Internationale Moedertaaldag op 21 februari organiseren de Taalunie, de UNESCO-commissies van Nederland, Vlaanderen en Suriname, de Nationale Taalraad Suriname, het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor West-Europa, het Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor het Caribisch gebied, en Drongo hierover een live webinar.

Programma

Op maandag 21 februari 2022 van 14:00 tot 15:00 uur in Nederland, Vlaanderen en Brussel en van 10:00 tot 11:00 uur in Suriname, online op het drongo-platform.

Monaïm Benrida, Programmamanager Gelijke Kansen van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is onze moderator.

Karoo Beheydt, onderwijsondersteuner bij het Onderwijscentrum Brussel, toont het instrument “Omgaan met talige diversiteit op school” en vertelt hoe dit kan worden aangewend.

Ellen-Rose Kambel, directeur van de Rutu Foundation voor intercultureel meertalig onderwijs, gaat dieper in op taalvriendelijke scholen, translanguaging en functioneel meertalig leren.

Lidy Peters, docent meertaligheid bij Hogeschool Academica, University of Applied Sciences in Amsterdam, en auteur van het boek Talen die de school in komen, vult aan met goede voorbeelden uit de praktijk en vertelt hoe ouders van leerlingen mee kunnen worden betrokken.

Hier vind je de link  naar de film die tijdens de presentatie van Ellen Rose Kambel afgespeeld moest worden (minuut 26:26) 

Organisatie(s)

Taalunie, de UNESCO-commissies van Nederland, Vlaanderen en Suriname, de Nationale Taalraad Suriname, het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor West-Europa, Informatiecentrum van de Verenigde Naties voor het Caribisch gebied, Drongo
Taalunie
de UNESCO-commissies van Nederland, Vlaanderen en Suriname
de VN-informatiecentra voor de Benelux en de Caraïben

Contactpersoon

Founders van Drongo

Chats